03.07.2011
 
Les gjerne stamboka til kombinasjonen her>>>>>
 
02.07.11
Jalmar og Kristin i fint driv.
Jalmar i fint driv
02.07.11
Jalmar oppstilt, fin hund !
 
18.03.11
Gratulere med dagen til alle Ja-hundane!!
Jalmar 2 aar
Takk for flott bilde! Jalmar ser her på ut i naturen.. Fin hund som også har det kjempe bra og stor trivast i lag med Kristin og Arild. Han er både sterk og snill, til gjengjeld for han masse mosjon, er trekk hund på ski og tur hund i skog og mark.
 
27.02.11
Jasper har blidt ein flott hund !
Jasper 2 aar
 
Anders tok ein snartur innom og viste fram godguten Jasper, flott hund og eg likte det eg såg. Jasper synast eg er eit godt eksemplar av rasen flat og Jasper er under utdanning til redningshund og eg vil ønskje Anders og Jasper lykke til vidare med treninga! Har lagt til nokre nye bilde av Jasper og det finn ein på fotosida, under linken ja-kullet.
 
 
08.11.10
Alle som er rønket i JA- kullet har A- hofter og albuger !! Vi manglar berre resultat på ein og det håper vi kjem.
 
12.09.10
Haust og oppdatering på Ja-kullet!

Tilbakemeldingane har så langt vore positive. Ting tyder på at vi fekk det vi ville av eigenskap i dette kullet, veldig lett handterlige avkom, med godt gemytt og god hundetoleranse. Herlig!!

Eg har sett Jalmar, Jasper, Jappe og Jackie i år og alle kjekke  hundar. Jasper, Jappe og Jackie testa vi litt apportering og samarbeidsvilje under eit lite minitreff i sommar. Eg opplevde dei svert positivt og går god for at dei har fått utdelt masse riktige gode retriever eigenskapa. Disse eigenskapane gjer at hundane er veldig trenbare og brukandes til alt. Hannhundane var små og etter min smak når det gjeld brukshund.

Jalmar fekk eg sjå under ein lynvisitt til Trondheim, herlig hund også han med fin størrelse, men litt meir maskulin og meir "hannhund eksteriør", perfekt størrelse på han også pen som eit +. Jalmar kan ha potensiale til alt, er veldig snill og lett handterlig.

Eira (jatzi) Har det toppers i Oslo, dei som har ho er nøgde med henne.

Her klippe vi og lime litt frå e-post:

Eira er rett og slett en drøm. Uansett om hun er sliten etter tur/besøk etc. - eller om hun ikke har hatt noe aktivitet så ligger hun rolig og snuser i luften og kikker på maur eller lignende, eller tar seg en liten tur rundt hytta og utforsker kumøkk eller noe annet, men det kommer aldri et utålmodig bjeff fra henne. Hun er så rolig og fin..men er alltid klar for lek og aktivitet. Hun har en flott egenskap i å gå fra "av" - til "på" - til "av" igjen i løpet av no time.
Hun er fortsatt slank og vakker (du mistenker kanskje at vi ikke sender bilder fordi hun har blitt tykk…hehe)…og så vidt jeg kan bedømme en glad og fornøyd hund :-)
 
Når eg les kva dei nemnar om Eira, så blir eg både stolt og fornøgd med kombinasjonen vi hadde mellom Arwen og Jack, det var nettopp dette vi ville ha. Glade hundar med gode av og på knappar.

Dei andre søskena har eg opplevd live, og veit at dei er bra. Det er tatt bilde av hofter og albogar på alle, bortsett på James, men håper det blir gjort på hann også.

Tusen takk til kvalpekjøparar for at de gir god omsorg til Ja- hunden dokkars!!

 
01.07.10
Arwen har nok ein dyktig son, no er det Jasper til Anders som er  C-godkjent redning, og i tillegg har han bestått redningshund appellen, vi er så stolt av prestasjonen! 
 
26.06.10
Bilde viser avlevering etter dirigeringa, og den gjekk som smurt!! Jackie og Henriette på jaktprøve:) Jackie klarte seg ein 3 pr. i BK og fekk god å lovandes kritikk.

Jackie er  eit potensiale til å bygge vidare på, men Jackie treng trening og tid på å utvikle seg, ganske ungdomlig i sin framferd ennå.

 
24.06.10
Dogweben er oppdatert!!! Vi har to frå JA-kullet som har tatt rønken av hofter og albuer, A på hofter og A albuer, hipp hurra!!! Dei to første ut er Jalmar og Jackie.

No oppfordrar eg dei ander frå JA-kullet til å tinge time, og få tatt bilde av hofter og albuer.

 
21.06.10
Jackie og Henriette ligg i hardtrening for jaktprøve deby, og dei har vore med meg på intensivtrening. Henriette er flink, og Jackie er meget talentfull (ønskehund) og tar ting svert fort, Jackie har bra mot og i tillegg tar signal fort! Dette blir spennandes,til helga for vi sjå korleis det går:)  Jackie har ikkje så mykje trening, men ho tar ting fort, og har i tillegg bra ballast frå genane sine!! :)

Jackie har også vist framføtene på jaktcupen, berre å ta ein titt innom linken Jaktcup og studer poenga hennar.

 
17.06.10
Gratulere Kristin og Arild med FLOTT utstillingsresultat på Jalmar!

Flatcoat-Arwen's Jalmar har vore vist på utstilling, sted Oppdal 17.06.10.

Det blei 1 pr med HP!! Dommar, Kari Granaas Hansen

 
16.06.10
Fin gut dette.. Jalmar ca 15 mnd.
 
 
Fin gut dette.. Jalmar ca 15 mnd.
 
19.04.10
 Å så fin han er:) Jalmar stram kar det..

Kristin og Arild skriver at jalmar er veldig rolig og behagelig:) skal vi tru det:) ja, eg trur Jalmar har bra eigenskap, og innehar litt av den roen eg ville få fram i denne kombinasjonen.

Når det er nemnt med roen, så kjem den ikkje berre av seg sjølv så det er nok Kristin og Arild sin gode behandling av Jalmar som gjer hunden.

Tusen takk for fint bilde, og god behandling av god guten Jalmar.

 
24.03.10
Jappe har vi fått bilde i frå, og han er fin, vill og glad som ein flat skal være. Han bur i Vestby ved Oslo og har det som plomma i egget:) han lever i lag med både voksne, barn og ein godt voksen Gordon setter.

Jappe går på dressurkurs, og han har nok potensiale til litt av kvart den guten..

Jappe 1 år og flott gut!! Jappe har vokst vidare inn i den fine ramma han hadde som kvalp:)
 
18.03.10
Eira 1 år bur også i Oslo, og har det toppers:)
Eira 1 år ( jatzi) Sprek, glad og fin er tilbakemeldingane!!
 
18.03.10
Gratulere med dagen ja- kullet!! måtte alle ha det bra, og være godt tilpassa sin familie:) ha ein flott dag, og lykke til med feiringa..
 
15.03.10
Sende ut nokre ord i hastverk til alle! Kun påminning om at Ja- kvalpane ikkje er gløymde..

Mange av dere har vore flinke til å sendt både bilde og info, og eg har hatt kontakt på facebook med nokre, og er nok meir oppdatert enn det som kjem fram på heimesida mi:) Litt slapt her til tider, men det kjem seg vell etterkvart som våren kanskje kjem??

 
15.03.10
Jackie og Henriette har bestått kvalifiseringsprøva, og er no klar til å starte på jaktprøve.

Jackie har også vore innom for ein klipp, og litt foto.

Jackie 1 år og fin kvik og artig type..
 
15.02.10
God utsikt er bra:) Jalmar godt plassert oppe på sofaryggen, Jalmar har oppdaga at jo høgare opp ein kjem dess minder går ein glipp av:) Klok hund Jalmar.
 
God utsikt er bra:)  Jalmar er her straks 11 månadar.
 
24.01.10
Jackie og Henriette deltok på sunnmøre sin jaktcup, og stilte i blåbærklassa. Dei fekk 19 av 20 mulige poeng!! godt jobba:)

Første post i jaktcupen gjekk ut på det å gå fot/lineføring med dummy som distraksjons moment. . hund skulle ikkje plukke opp det skulle førar gjer.

 
Jackie og Henriette går lineføring, god kontakt her.
Henriette overleverar dummyen til "dommar Jurjen" ..
 
09.12.09
Jalmar som blånisse, han helsar God Jul.

Flott gut Jalmar:) Jalmar er nettopp ferdig med 8 veker kurs, og han skolerar seg grundig, og det er meget lurt:) etter meir ein lære i ungdomen dess betre..

 
08.11.09
Jalmar på utstilling, og fin gut dette, BIR på kvalpeshow gratulere til Kristin og Arild.

Jalmar har vore i orklahallen på utstilling:) Jalmar fekk fin kritikk.

”Nice young boy. Correct head proportion. Nice expression. Good neck, top line, front and rear. Angulations: Good bones and feet. Moves well with good carriage of the tail. Nice coat. Happy temperament.”

1 BIR Dommer Adriana Griffa

 
13.10.09 
Jackie og Henriette var med på trening i dag:) Henriette har gjort ein god jobb med Jackie, kvalpen er rolig, lydig, og har kjempefine avlevringar, markerar bra.  Ho har ikkje treent mykje, men ho har trent slik eg ynskje ho burde, terpe på rettut signal, og "grunnapport" plukke opp og avlevere i hand, og ho er kjempeflink... :))) Holde roa i flatten er det viktigaste momentet for ein unghund + lydighet. Sitt og bli, og komme på innkalling.
 
Jackie på trening i dag
 
21.09.09 
Vi har fått lesarbrev, og halvårsrapport frå Mette og Jappe, og eg klipper å limer så får de alle ta del i Jappes liv, tusen Takk Mette.

Halvårsrapport.

Nå er det 6 måneder og to dager siden verdens herligste lille valp kom til verden. Og her i Vestby ser det ut til at han trives og har det bra. Siden begynnelsen av september har vi gått ned til to måltider om dagen. På dagtid er han nå hjemme og passer huset sammen med Snoopy. Det virker som det går helt smertefritt. Fredag var første hele dag helt alene hjemme og han lå rolig i buret og sov da jeg kom hjem. Snoopy er tilbake over helgen så de har fremdeles en tid sammen.

Det går også bra med Charlotte og Jappe. Litt kaos blir det selvfølgelig, men de kan også kose seg sammen. For meg er det rene idyllen når Jappe ligger ved siden av bena mine mens jeg leser godnatthistorier på sengekanten.

Vi har også begynt på dressurkurs. I følge Charlotte går Jappe på skole for å lære å bli hund.  Jeg har lært en hel del, men det er jo grenser for hvor langt man kommer på to kvelder. Jappe er i alle fall lett å få kontakt med, han sitter og blir og kommer som et lyn på innkalling. Vi har ikke prøvd med flere hunder løse. De andre satt et stykke bak. Når vi er alene i skogen, hender det jeg gjemmer meg når han kommer litt foran meg. Da er han også enormt rask hvis jeg roper. Han søker fremdeles på syn og hørsel, men det ser ut som om nesa kommer snart den og.

Det som er vanskeligst til vanlig er at han er så utrolig sosial. Uansett hvem vi møter på tur, drar han som bare det for å komme bort å hilse.


Jeg har meldt oss inn i Retriverklubben i Østfold, og utover høsten kommer vi vel til å ta oss en tur dit også. Etter det jeg vet har de gratis miljøtrening hver onsdag, og det er jo et sted å begynne.


Jeg har dessverre ingen nye bilder. Jappe kommer nemlig løpende så fort jeg stopper eller setter meg på huk med kameraet. Må nok kjøpe meg et speilrefleks med bedre zoom. De beste bildene jeg har er på siden min på facebook. Vet ikke helt hvordan jeg skal kunne sende dem til deg med like god oppløsning.

Vi har også vært på badevekten i helgen og den lille klumpen er nå en slank, flott hund på 21 kg.

Som du skjønner koser vi oss sammen. Dersom du skal ha samlinger med flere av valpene, kommer jeg gjerne en tur over fjellet en helg. Litt kjøring blir det jo, men hvis jeg finner et par rimelige overnattingssteder, er det jo bare hyggelig.

Har prøvd å sammenfatte litt om livet her. Dersom du lurer på noe, er det bare å spørre. Og hvis dere er på prøver i Oslo-området håper jeg du gir et hint på FB eller mail. Hvis det passer, kommer vi gjerne for å hilse på og se på.

Ønsker dere en flott uke.

Hilsen

Mette, Jappe, Snoopy, Charlotte og Vidar.

 
19.09.09 
Var Jackie ein snartur innom oss, fin og grei hund, ho var på vekta og den stoppa på 20 kg. Jackie og Henriette var også med på mini grunnapport- kurs, og den jenta er bra og kan bli god:)
 
14.09.09 
VI trefte Kristin og Jalmar i Trøndelag, når vi var der på Jaktprøve tok dei turen til prøveområdet slik vi fekk sjå Jalmar. Tusen takk for det.
Jalmar 6 månadar, nydeleg gut som faktisk ikkje var så stor som eg hadde trudd. Søt til tusen har ingen andre kommentarar, virka veldig triveleg. Jalmar var fast i fisken og ein triveleg gut, tydeleg han har fått rørt ser i den frie naturen, blank fin pels, velstelt og snill:) kva anna kan ein ønske seg:)
Vi trefte også ja kullests Pappa Jack på prøve, Jalmar fekk også helse på Pappa Jack, og er trur dei like kvarande bra:) Gratulere til Pappa Jack som fekk premie begge dagane!! godt jobba.
 
07.09.09 
Nye tilsende bilde både av Eira og av Jackie, tusen takk, det er to fine jenter begge to:) Bilda er på ja- albumet under tilsende bilde:)
 
Under kan ein lese kritikken som Jackie fekk på utstilling laurdag og søndag:)
 
Lørdag, Dommer Hege Hoflandsdal.
5 1/2 mnd gmt tispe, godt hode og utrykk, Herlige mørke øyne-
God hals og overlinje, noe rak overarm og fremmskutte skuldre.
Tilstrekkelig vinklet bak, beveger seg godt fra siden, men noe trangt bak.
Korrekt bitt, godt gemytt.
2 BTK
 
 
Søndag, Dommer Line Haugen
 
Tiltalende helhet, femenint hode med fine linjer,
Bra hals og rygg, tilstrekkelig vinklet fram, bra bak.
Skal ennå utvikle brystdybde og forbryst,
Tilstrekkelig beinstamme. beveger seg med
bra steg, en aning tranghaset, bak.
Herlig tempramang, blank og fin pels.
 
05.09.09
Jackie har vore på utstilling og fekk seg ein fin kritikk, ho treng derimot tid til å fylle ut i sin store ramme, men det kjem nokk. 
Jackie i ringen.
 
30.08.09
Jackie er her med oss, og maken til godhund:) Jackie går rett inn i flokken, alle tre ligg i ein haug, rolige, og snille med kvarandre.

Rolig og snill lagar ikkje så mykje styr ho, Jackie var på bordet for klipp og det var ikkje problem ho stod heilt stille medan eg klipte henne, og klipt har ho ikkje vore før, det er derfor ikkje innlært:) men ho har heilt sikkert fått masse stell, og er vant til å bli handtert, og forholde seg heilt rolig i slike settingar, godt jobba Henriette. Ho blei så fin etter klippen så.. eg tenkte å få ta bilde av henne, men regn og atter regn her, og det er ikkje lite regn som kjem ned, det er bøttevis heile tida. Vi får håpe på opphaldsvêr neste helg då er det nemlig kvalpeshow på gang, og Jackie skal stillast ut, og eg skal ha med kammera:)

 
20.08.09
Eira, Oslo jenta vår har det bra, og ho veks og har det godt. Har vist også blidt ein kosehund som liker å kose, og det er berre kjekt. I tilegg så er ho grei, og har masse fart i skogen, kjem fort på fløyta ennå!! Dette er bra, og må vedlike holdast med alle, husk det, alltid heim på to pip! 16.4 kg er ho også blidt som 5 månar gammal, fin og passelig vekt det.

Håper elles det er bra med alle Ja kvalpane,  det går mot haust og det er ei fin tid til å trene å kose seg ute på. Ha ein fin haust alle!!

 
12.08.09
Nye bilde frå Jalmar er ute på ja-kullets tilsendebilde.. tusen takk for bilde, og at eg får litt no og då med info om ja- kullets -kvalpar. 

Jalmar har blidt frisert litt på ører og front, og det er bra, start tideleg og pass frisyren, betre å ta litt no og då eller skippertak. Jalmar trenar også spor, og det er ein aktivitet han er ein resar på!! flott:) litt trening med utstillingslina har han også prøvt, men han likte nokk beste sporgåinga, he he..

Jalmar klare fint å være heime på dagtid og han har det bra og trivast, litt plunder med auga har han hatt, og har måtte fått eit par kurar med medisin for å bli bra igjen. Håper det rettar seg og han held seg frisk.

18 kg er Jalmar blidt, så det er ingen liten gut på 5 månadar, er det andre som har vege ja- kvalpane, så vil eg gjerne høre. ?? (Arwen er 24 kg) og det er henna ideal vekt, Artemis 25-26 altso litt større)

 
01.08.09
Då var det endelig tid for å sjå litt på dei lokale kvalpane våre:) Mini treff med Jasper & Anders, Jackie & Henriette  i tilegg hadde eg med Artemis, (ho er no litt meir enn halvsøstera då:). Fokuset var det å få treffast å sjå på utviklinga av kvalpane både på adferd og eksteriør, hum er eg som tenker mest eigenskapar opptatt av eksteriør:) ja slik er det, god anatom høyre samane med gode brukseigenskapar.
Jasper og Jackie her oppstilt, vi trena litt på det å vise hund, og kor viktig det faktisk er å bruke ei utstillingsline, utan kommando, bruke utstillingslina er som sporlina, (indikasjon om oppførsel/jobb/leik akkurat no) ein  lar hunden få føling av at dette er show og gir utteljing i form av godbit ståandes oppstilt. Ja- kvalpane er no i alder for kvalpeshow, så fram med lina og tren litt av på dette, og har du planar om å starte på kvalpeshow, fram med saksa å klipp ører, hale, osv. :))))
Jasper er ein del mindre enn Jackie, og fastare i fisken, og eg tippar han vil bli ein liten hanne, når han har vokse frå seg også.
 
Jasper som blei plukka ut til redningshund "emne" skulle ha god og lett anatom, i tilegg til sterk psyke være uredd å avreagere fort.. dette har han ennå, og Anders har forvalta Jasper på ein utmerket måte:)
Riktig mengde leik, og riktig bruk av leik er ting som er viktige for dei som har konkrete planar med sin hund, hund skal være glad i leik/ jobb, derfor ser ein hund opptil den som styre leik/jobb. Hunden blir arbeidsglad og pliktoppfyllandes og blir ein hund vi stolar på:)) DETTE byggast litt etter litt.
 
Jasper og Jackie fekk sitte litt i koppel, dei fekk leike litt, og dei fekk 6 mm skott på avstand i tilegg testa markerings evna. Begge to innehar det vi ønskje nemlig stor ro, ingen stress eller lyd på desse, begge to har også ein god innkalling, god kontakt og lette å få i jobb/leik, spontane apportørar med mjuke mun.
 Mini treff med Jasper & Anders, Jackie & Henriette
 
Riktig forvaltning har alt å sei for resultatet skal bli som forventa, Jasper og Anders har prioritert masse miljøtrening og det er den riktige framgangsmåten, ein redningshund skal være sterk i alle miljø, og slik ser det ut som Jasper faktisk har blidt, rolig og trygg uansett kva som skjer.
 
Dei blei litt bilde av kvalpane frå treffet, og nokre har eg lagt ut på ja-kull-treff, nokre har eg på maskina ein del bilde blei bra, og blir jobba med kanskje eit og anna kan dukke opp både her og der (mulige bilde til konkurransar også:)) vi ser.
 
29.07.09
Jackie apporterar til foto bruk:) Vi hadde med Jackie på trening i dag, og ho fekk hente ein eller to tre, dummy etter vi var ferdig med å trene. Her er det kun passivitet ennå som gjelder, vi vil ha rolig hund så klart og det er ingen skruing. Jackie er flink på innkalling, og har kjempe god kontakt med Henriette, trenar på å gå-fot og beveger seg med god kontakt, super emne til det meste. Nokre få bilde av Jackie er ute på Ja-kullet( ja-samling).

Det er også nye bilde av Jalmar ute på tilsendt bilde og det er kjempekoselig å få inn litt bilde av Ja-kvalpane.

 
10.07.09
I dag blei det gjensyn med Jappe, og kor kjekt at dei tok ein tur innom oss slik vi fekk sjå Jappe. Han var jo ein liten Arwen kopi :) både i sinn og skin, men han virka mykje roligare enn ho (he he he) Arwen var ein kvalp som var på!! og ikkje av anna når ho låg på lading:) Det endra seg etterkvar, og når ho var rundt året, så fall mange brikkar på plass, og Arwen har blidt rolig og fornuftig med tida.

Jappe er ein :) nydelig gut, med ein fornuftig ro i kroppen, herlig og eg likte han kjempegodt. 

Jappe snart 4 månader
 
07.07.09
Nye bilde av Jackie på ja-kullest tilsende bilde, takk til Henriette for flotte bilde av godpia.
 
06.07.09
Laurdag 04.07.09 skjedde det tragiske at Nox blei akutt sjuk og døde, det kom som kasta på han. Og vi er i sjokk ennå. Nox blei akuttsjuk og fekk ikkje puste, det var eit magebrok som pressa seg opp i lungene. Dette er tragisk for familien som miste kvalpen sin. Veterinære har obdusert Nox, og noko sikker grunn kva brokket kjem av kunne han ikkje sei. Sjeldan tilstand som kan oppstå av både dei eine og det andre, men kvifor Nox fekk det veit vi ikkje.

Vi vil minnast Nox som ein fin og kjempehyggelig kvalp, som sårt er sakna.

Nox var lovandes, og blei stor nokk til å bære ein stor dummy. Vi saknar deg.
 
01.07.09
Her er det hundeliv:) Vi har Nox her å det er full rulle frå kl 7.00 Arwen og Artemis, synast dei for lite oppmerksam i forhold til Nox, det merker eg på at når eg setter meg her ved dataen, då er det om å gjere å ligge nærmast mor.

Nox er ein godgut som eg liker kjempegodt, stille ikkje ein lyd, rolig liker å ligge på fanget å få kos. Han ligg på kjøkkenet om natta, (ikkje i bur) men i hundesenga til Arwen og Artemis, og han er reinselig ikkje ein dråpe har han tissa inne :) det er så bra at eg nesten ikkje skjønar det.

Han har vore med på sandsøya på tur, og det gjekk kjempefint, han var i fjøra, og han var på flyte brygge. Han opplevde nye folk og settingar, og det meste tar han på strak arm. Han tok seg til å med ein symjetur etter Arwen, hoppa i sjøen og symde litt utover før han snudde.

Stor har han også blidt 13,6 kg vog han i dag:)

Det er komet livsteikn og sommarhelsing både frå Jalmar og Jatzi (Nora), nye bilde av Jalmar og Nora er ute på Ja-kullet, begge to vokse og har det bra, dei har vore på hundesamling og kurs. Jalmar var 13,5 kg, som Nox, dei er nokså jamne då vil eg tru.

 
17.06.09
Nox var ein snartur inn til Sykkylven i kveld, han trenar på å bli kjend med oss på ny, vi har fått det kjekke oppdraget med å passe han i 14 dagar. :) det blir kjekt og han skal være med oss over alt, og bli ein dugandes fotomodell:) Første helga er det Pernille som skal ha ansvaret for han, eg er nemlig bortreist i helga, og ho steppar inn på den jobben, og skal passe han godt.
 
13 veker er Nox på bildet, og alle dei andre ja-kvalpane er også 13 veker i dag, tida flyr.
 
14.06.09
Jackie er ein flott kvalp, ho var her frå laurdag til søndag for å kose seg litt i lag med oss, mamma Arwen og storesøster Artemis, dei trivst i lag. Eg tok litt nye bilde av henne, og når ein ser på bilda så ser ein at kvalpar veks litt i rykk og napp, litt her og litt der.

Ein regel er at ser ein på oppstillingsbilde av kvalpar som er ca 6 veker, så ser ein i profil korleis dei blir som utvoksen:) tja vi får sjå på det:)

Jackie er ein enkel hund å jobbe med og kan nå langt, og det blir ein spennandes hund å følgje framover:)

 
13.06.09
Nye bilde av Jalmar under Ja-kullets album. Utruleg kjekt å få litt bilde dan og vann for å sjå utviklinga:) No har vi Jackie på vitjing, og det er litt av ei jente:) Herlig kvalp, rolig og trygg. Kanskje eg får prøve å ta eit par nye bilde av henne i dag eller i morgon, eg er blidt slått i bakken av ei skikkelig influensa og eg vinn ingen ting anna enn å pleie sjuka:) ikkje likt meg, og har ikkje hatt slik sjuke på mange år, kan ikkje hugs sist, sååå, derfor er det eit ork å dra fram kamera også:(
 
11.06.09
Må ha ei bok som eg ikkje har, kunnskap er ein god ballast, og bøker som virke spennandes med råd og tips som ein kan få bruk for både i eigen trening, og ikkje minst dele med andre>>

Konklusjon enkel bok å forstå, lett forstålig bok med grunnleggande kunnskap i hundetrening, presentert på ein kjempe enkel måte som alle vil ha stor nytte av spesielt vil ein lukkast med positivtrening. Vil ein ha ein lydig og glad hund, så må ein nesten lese denne boka. Boka er både for dei som har vakse hundar og kvalpar å vil lære hundetrening på ein veldig enkel måte, og ein enkel lettforståeleg måte som virke. Kjøp den å forstå kor enkelt det eigentlig er å trene hund>>>

 
10.06.09
Henriette har fått seg ny blogg og skriv litt om Jackies liv. Jackie sin blogg>>
Har fått tilbalemelding frå dei fleste at stamtavla er komet fram i posten, og kvalpane er lærevillige og trygge, gode referansar å få tilbake.

No er treninga av Arwen og Artemis tatt opp igjen, så dei som ønske å følgje med må klikke innom deira treningslogg, og les gjerne også gamle notaar for å sjå at ting er lært over fleire år, og kjem ikkje av seg sjølv:) På grunn av at eg vil trene Artemis og Arwen litt i lag no, og dobbelføringa i to logger blir tidkrevjandes, blir det snart ei nybok som omhandlar begge.

 
08.06.09
Har fått ein del bilde av James, og mange nye bilde av han ute i ja-kullets album, kjekt å sjå korleis kvalpane har det i bilde. James har funne sin plass i flokken, og kosar seg med både folk, og dei dei andre flattane til familien til Stein. 3 i tale, så selskap har han fått den guten.  Han nyt fritida på ei øy i Oslofjorden og har det fint.

Nox og Anita, fartar litt rundt på miljøtrening både til byen, og til Sunnmørehundklubb, trygg og nysgjerrig kvalp.

 
05.06.09
Nye bilde frå Oslo, Eira har vore på hyttetur, og fine bilde av Oslo tausa er ute i albumet, dette er nokk ei lita Arwen med masse fart og snedige påfunn:) Ho har ei god nase og har spesialisert seg på å leite opp meitemark fort, og raskt :) godt utrysta søkskapasitet:) godbit søk er eit godt alternativ til denne aktiviteten, og er bra for alle kvalpar sjølv om dei ikkje har starta med meitemark søket ennå. Kast små godbitar utover slik dei for søke opp godbitar dette er både trøttandes og svert god aktiviseringsform for alle kvalpar og hundar.

I dag kom stamtavlene i postkassa:) Då er dei vertifall her, og eg vil putte dei i konvoluttar i løpet av helga å sende dei på måndag.

Neste veke er det tid for vaksinen også å kor fort tida går:), onsdag blir kvalpane 12 veker, og dei som ikkje har bestilt time må tenke på det på måndag, vaksinasjonsprogrammet er viktig å følgje opp.

Håper også at alle kvalpane har det bra, og at det har undersøkt mulig hetane for kvalpekurs osv. Husk kvalpekurs er viktig også for miljøtreninga, og at det er når kvalpen er liten det er lettast å etablere gode vanar.

 
04.06.09
Litt oppdatering under kurs:) vi hadde eit lite mini kvalpetreff for dei to mest lokale kvalpane, bilde er på ja-kullets album, med eige album for Ja-treff:) To trivelege vesen som både ser flotte ut, og er mentalt utmerket.

Eit par bilde på ja-kullets album av Jalmar, kvalpane veks fort og det er moro å få litt bilde slik eg og dei andre får sjå korleis kvalpane utviklar seg etter som tida går.

Jalmar har planar for sporkurs til hausten og det er ein hobby som alle kvalpar setter stor pris på å få holde på med. Kjekk hobby, spor er også ein god måte å trøtte ut kvalp/hund på mentalt, ein hund blir rolig og nøgd av å gå spor, søv godt etter ei sporøkt.

Nox skal på kvalpekurs ved Sunnmøre hundeklubb, der har dei gode og solide erfaring med kvalpekurs, så han er heldig han:) i tilegg så har han vore med  Retrieverklubben sin jakttrening, som passiv deltakar så klart:) Dette med passivitet trening :) er både sundt og nødvendig. Han fekk med seg ein del 6 mm smell, og det var ikkje noko skumelt så klart, men her er det viktig å bruke sunn fornuft, god avstand, og ro i frå førar.

 
01.06.09
Jappe som hylte litt på turen heim til Oslo har slutta med det, og trivast no godt i buret bak i bilen:) Mette brukte tipse med å hive godbitar inn i buret, og det funka til tusen, Jappe er alltid klar til å komme seg fort inn i buret, og er trygg å tilfreds i bilen. (virke bra alltid dette tipse med å bruke godbitar).

Ja, så må dokke få eit nytt (gamalt) blogg innlegg til tips i dag, det handlar mest om kontakt som er så viktig for at vi skal lykkast eller ikkje, les her>>>

 
28.05.09
Og sidan eg vil at alle skal lykkast med sin hund så er det viktig at tips kjem i rett tid, les mine små formaningar om innkalling her>>>>
 
27.05.09
Eg klikket meg innom dogwebben i dag, og kvalpane var no oppført med riktig namn, ikkje berre nr :) Og eg får då sikker stamtavlene dettandes ned i posten snart, og eg vil då sende dei ut så snart dei kjem i hus, det vil sei kanskje ikkje før etter helga uansett sia eg reise bort nokre dagar. Dei kjem:)

Livsteik har det vore frå dei ande kvalpane også, og eg tyder det slik at alle har det bra:) Jasper har starta på kvalpekurs, og han har fått staka ut sin kurs før han kom i hus til Anders :)

Her planlegg vi eit lite mini treff for dei næraste kvalpane, og eg vil då gå igjennom litt dette med å lære å trene hund eller bruke "betingaforsterkar" i treninga. Kontakt og atter kontakt, og korleis vi formar vår hund slik vi vil ha den, og til det bruksområde vi har tenkt den til. Det er lurt å sette ein plan tideleg, og jobbe der etter, altso unngå å etablere feil adferd som vi blir hengandes med , eller i verstefall må avlære, det kan ta  tid :)

Kvalpane er også 10 veker i dag, og det er tid for ein markekur som eg nemnde, det står oppskrevet i permen kva vi anbefalte.

Aktuelle tema er nokk miljøtrening ennå, og kva vi skal presentere kvalpen vår for, nytt tida godt før vi må begynne å holde igjen helsing, og over i fasa oversjå, sjå på meg vi jobbar osv. Her er det mange som ikkje klare å henge med, men forsette med å la hunden styre løpet med sine påfunn:) bestemme alt sjølv, helse på den den vil, komme når den vil osv. Vi må/bør.. ha ein plan tideleg å lære/leike inn ønska adferd på tvers av miljøtreninga. ( som holde vedlike god innkalling, trene kontakt fleire gangar for dag)

Ikkje noko mas eller stress her, eg vil bære nemne dette slik at dere unngår å hamne i fella med ei overaktiv flatt som styrar det meste, ein glad hund som skal være glad og lydig, då få vi verdens beste kompis i heile hundelivet.

Kontakt trening.

Eg forsterkar all spontan augekontakt,  ( hopping eller graving, eller masing ?? vil vi ha det, nei vi belønnar ikkje det, vi får kvalpen over i ein annen modus, og belønnar det vi synast om, og styrar læringa effektivt)

Spontan kontakt er at kvalpen/ hunden ser på deg, og blir forsterka med "bra", eller "klikk" og godbit.

Dette er den mest effektive metoden som eg har brukt til kontakt trening, vil du ha ein hund som ser deg ofte i auga, så forsterk denne type adferd.

Her slepp vi å mase om kontakt den kjem av seg sjølv. 

Denne type trening er gullverd når ein har ein liten kontaktsøkjandes hund, ingen mas eller kommando, berre sei "bra og gi godbit" når kvalpe ser deg. (NB. husk at "bra" blir kopla på godbiten alltid bra, alltid godbit)

"Bra" er ein betiga forsterkar som kjem før godbiten, og kvalpen vil berre vente på det ordet, for då skjønar han at du likte det han gjor. ( men alltid godbit etter bra, når ordet "bra" er ein betingaforsterkar) mine "betinga forsterkarar" er, bra, takk, eller klikklyden frå klikkeren. I tilegg så rosar eg så klart hunden, men då har eg ikkje kopla det opp mot innlæring og bruk av "betinga forsterkar". og dei faste orda blir ikkje nytta då:)

ja ja.. her er Mamma Arwen komme i arbeidsmodus, så det er sterk konkurranse kven som skal være med ut for å trene:) Ho er i storform, men i tyngste laget, og må ned i vekt, tenk det, ho må ned i vekt etter eit kvalpekull. Arwen ser litt rund ut, og eg må være flinkare til å gi mindre mat:) men men ikkje lett å slanke seg, eg vil snart starte med å symjetrene henne, det er den beste, og mest muskelbyggandes aktivitet. Ho skal starte i EK til hausten, og vanndirigering er eit vanskelig moment, så masse trening i vann på Arwen, ho blir nokk tynnare etterkvart, og forma stig:)

 
26.05.09
Må ha ei bok som eg ikkje har, kunnskap er ein god ballast, og bøker som virke spennandes med råd og tips som ein kan få bruk for både i eigen trening, og ikkje minst dele med andre>>
 
25.05.09
Her tikka det inn info frå Kristin og Arild i Trondheim, om Jalmar sine første dagar der oppe:), og eg er så glad at Jalmar har det bra, og blir  tatt godt vare på, og i tilegg er ein uredd snill tøffing, og håper det vare livet ut:)

Litt klipp å lime her også, blå tekst er limt inn..

Da har vi kjent Jalmar i 5 dager og det har virkelig vært en fornøyelse. Han er en drøm i bilen. Ligger gjerne på ryggen med føttene i alle retninger og sover som en stein. Måtte det bare fortsette slik! Vi reiste på hytta på fjellet i helga og det bød på mange nye opplevelser. Myr, bekker, vann, snø og ikke minst en annen valp som var like gammel, men mye større. Det Jalmar manglet i størrelse tok han igjen på farten. Han fartet rundt som et lyn og fintet den andre valpen med raske vendinger.

Eierne til den andre valpen var mektig imponert over hvor lydig Jalmar var, og det kan vi takke Ann Olaug for. Hun har gjort et solid grunnarbeid. Han er ellers en uredd type. Kaster seg uti det meste og må passes godt på. I et ubevoktet øyeblikk kastet han seg ut i ei tjønn. Hadde vi hatt kameraet parat da, hadde vi fått et fantastisk bilde. Det var et langt hopp, men han basket seg raskt tilbake til oss. Litt forskrekket, men ikke redd.

De tre første nettene var han litt urolig, men sist natt gikk det fint. Vi har økt matmengden litt og gir det siste måltidet litt senere på kvelden og det ser ut til å fungere godt. Vi legger med noen bilder fra en av de mange små rusleturene vi var på i helga.

Trønderguten Jalmar har funne seg til rette:)
 
24.05.09

I helga er her vedens herligaste kvalp, Jackie eit vedunderbarn:) søv heile natta er i tilegg reinslig. Sparka med bakbein etter ho har været på do:) he he..tøff lita jente, skumle ting blir fort utreda som ufarlige, ein lovandes kvalp. vi skal få sjå ein del til henne veit eg.

Jackie har labbar til ein liten elefant:) Nydelig jente som er superlett å forme. Talent.
 
22.05.09
Her er ein fin artikkel om miljøtrening les her >>>>
 
22.05.09
No er maten noko som dei fleste flatkvalpar sjeldan har problem med, men kan ete og ete til dei sprekk :) for så å starte på nytt, ikkje like enkelt alltid å finn rette målet, men virke kvalpen fole svolten, og magen er fin, så gi meir. Det same gjelder, er kvalpen trillandes rund, så kanskje for mykje. Magen skal være fin, og holdet bra, ikkje tynn og ikkje feit.

I tilegg til tørrfôret kan alle gi ei "teskje omega 3 olje", det har eg alltid gjort med mine hundar, det er bra både for immunforsvar, og helse elles. Eg har ikkje ført det på matlista, men eg oppfordra likevel at det blir gidt til dei kvalpane som står på tørrfôr, derimot skal hundar, eller kvalpar aldri ha tran.

 
I staden for å i gjenfortelle korleis Eira har det har eg klippet å limt litt her :) teks i blå skrift er limt inn :) Stor takk for at dere tar så godt vare på Eira (Jatzi)
 
"Da har vi hatt den lille raceren i ei uke, og vi storkoser oss med Eira. Hun har vært veldig trygg og fortrolig fra første stund, og er en utrolig fin valp - men samtidig tøff.

Det er litt skummelt med skarpe ukjente lyder,(naturlig nok) men alt skal jo erfares og læres - men hun er fornuftig avventende istf å kaste seg halsbrekkende ut i ting. Men hun finner alltid fort ut at ting ikke er farlig, også går hun videre. Vi har sett en del hunder i borettslaget, og da har hun vist interesse ved å sitte og se på avstand, men har ikke vært ivrig på å hilse, så da har vi bare forholdt oss rolig uten å presse henne. Vi vil gjerne opprettholde denne holdningen, og ikke utvikle noen stresset "må-hilse" holdning til alle hunder (og mennesker) Hun har kun hilst på våre 3 hundevenner, og det har gått veldig fint. Først møte ute, så har vi etter hvert gått inn på "hennes territorium" og da har hun vært nysgjerrig og leken, og de tre voksne damene (rottweiler,dvergschnauzer og glen-terrier) har alle vært rolige og overbærende med den lille frøkna.

Hun sover hele natta (noe vi er veldig glade for) i en kasse ved senga vår, og slukner med èn gang vi slår av lyset. Matlysten er det ikke noe i veien med. Vi har økt fòr mengden litt, men er litt usikre på hvor ofte og hvor mye vi skal øke. Hun har hatt fin avføring hele uka, og virker veldig fornøyd og glad. Vi er i gang med tilvenning til bilburet og første gang var det skriking i 10 minutter før det blei stille, og da vi etter 15 min.sjekket buret lå hun fornøyd på ryggen og sov.. (!?) Hehe…

I går var det litt piping igjen, men det går seg vel til.
Det er fortsatt kjemperespons på innkallingen, hun kommer i full fart, og vi har trent litt på "sitt"(som hun er flink til) og jobber nå med "sitt og bli"

Vi kunne ikke vært mer fornøyde, og er kjempeglade for den jobben du har gjort med valpene hos deg - du har lagt et kjempebra grunnlag for fine hunder. Jeg legger ved et par skrytebilder igjen, og vi holder deg oppdatert fremover."

Eira ein nydelig flat kvalp( synas eg sjølv:) det er det lov å sei det om denne kvalpen:)  Bilde er tilsendt.