26.10.2014
Rally- Ranja, August - september- oktober 2014
 
26.10.14
No er det slutt her på Ra-kullets dagbok :) snart 3,5 år med ditt og datt om Rally og litt drypp frå kullsøsken, mor, far, halvsøsken osv…

Blider og info på både godt og vondt har vi delt og kvifor slutte no når eg har starta på nytt med grunnskulen på Rally.

Yes, grunnskolen blir det å fortsette på, men  i ei ny treningsdagbok til Rally.

Den andre grunne er at vi har eit nyttkull på gang "Ranja-kulle" og det vil sikkert bli litt om dit og datt der etter som ting skjer, vi skal ha igjen ein kvalp frå Ranja kullet, det er derfor håp for at heimesida blir oppdatert med info om dit og datt også i framtida.
 
23.10.14
Rally fekk ei lita økt med trening etter vi hadde filma Arwen i dag, eg vil ha litt minner av Arwens treningsiver medan ho er frisk og rask.

Rally blei også filma, men ho er på grunnskulen og vi trenar kanskje ikkje slik andre skal gjere, Rally må ha spesialtilpassa læring, men snur vi på flisa, så er det nok mange som skulle fått oppleve akkurat det. Sikkert nokre hundar som blir stua vekk for ingen har nøklar til å kjøre den J hi hi..

Rally er slik hund som ikkje blir stua vekk, men blir granska og forskapå til vi har ein god plan. Passivitet er viktig i retriever trening, og det veit eg og kan mykje om akkurat det.

NO har vi ei pause der og eg tolererer nesten alt, så Rally er spinnvil for tida, men det er eg som triggar henne for å mulig klare å endre adferd på visse områder. Om vi lukkast med prosjektet, ja så klart, Rally skal bli ein kanon god treningskompis og makkerhund.

Kunne leike og like å leike, ja dette skal jakthundar halde seg for god for, eller, bruksfolket bruker mykje kong , ja no held Rally også på å lære å like kong>>>
 
 
20.10.14
Eg og Rally har hat åleinetid på tur, herleg både for kropp og sjel. Super dag i skogen, Rally har starta på grunnskulen igjen og det er ei skikkeleg utfordring for meg… :) eg veks som trenar på denne utfordringa håper eg.

I dag valte eg sykkeltur med innlagt tur for leik med kong + + + litt til,  Rally storkosa seg like mykje som eg håper eg. Lemen jakt, ja ho fant nokre døde lemen i dag og det er ikkje noko i vegen med nasa til Rally, men heldigvis bringa Rally dei til meg og eg er smilandes glad :) he he, prøve vertifall..Når eg seiar at Rally ikkje blir prøvehund, er det ikkje heilt sant, ho skal nok på LP- prøver, sporprøver, men eg vil vente med jaktprøver i fleire år, der har det stoppa opp for meg og grunnen, ja den er eg ikkje i stand til å analysere. Rally framvisar kanon arbeid på trening og det gjer meg glad, derfor fokuserer vi på bra trening og ikkje på å presentere på prøver.

Målet mit er no derfor å lage ein dritgod hund av Rally, men skal ikkje stille henne på jaktprøve, kun ha henne som treningskompis og makkerhund.
Heldige sykkel Rally :)
Rally, ho for mykje åleinetid nå :) Supert haustvær, 20 oktober og ennå mildt, måtte det vare.
 
19.10.14
I går var det kvalpekurs og Rally og Arwen var med for å trene på å sitte i bilen. ++ være litt demohundar. Vi var heldige med været og klarte oss godt, både Arwen og Rally fekk være litt demohund og vi hadde nokre kjekke timar i lag med hyggelege kursdeltakarar.

I dag var det  apportering eg ville trene litt av, her er det eit hav av mulige trenings situasjonar vi kan trene, og dette er gladtrening nr 1.( skal være det). Det er derfor svert viktig for meg at eg er veldig happy og glad  på slike trening, glede er smittsomt.

Det var mykje lemen i dag og det føre lett til litt frustrasjon, enkelte hundar kan vitre desse små gode måltida og ta seg føre i matfatet, det kan derfor være ein prøvelse og behalde det gode humør.

Rally og Arwen var ute i lag det går ikkje alltid så bra, eg blei fole mødde og plasserte den lemenetandes hunden Arwen i bilen igjen, takk for i dag. Rally fekk derfor trene åleine utan Arwen, Rally blei faktisk ganske bra når ho hadde meg for seg sjølv.


No har eg ingen planer for Rally tenker vi prøver «kun trening», Rally skal ikkje være min prøvehund, ho skal være min treningskompis og den oppgåva klare ho veldigbra. Vi kjem litt til kort fordi vi er for få som trenar dette apportering med retriever, skal vi bli god må vi være fleire.

Det skulla eigentleg vore fult med folk rundt meg på trening for å få litt av prøvefølelsen på oss :) men vi har det no kjekt likevel, Rally er dritgod !
 
16.10.14
Legg ut litt bilde frå parkeringsområdet oppe på heina, parkering som alle kan nytte.
Bonus til innbyggaren etter kraftlinje utbygginga.Parkeringsplassen er stor, her er det mulig å trene LP +++ alt det andre ein kan bruke ei stor grusa flate til ! Det rundt parkeringsplassen er rein luksus, eg har vore i dette området mange gangar før utbygginga, men då vandra opp på mine føter og ikkje med bil!! No kan eg ha med alle remediane i bilen og verkeleg kose meg med det meste.
Stor parkeringsplass, kjempeflott plass til å trene LP :) blir å kjøre opp på heiane og trene ruta :)
Denne kraftlinje utbygginga føre med seg litt fordelar også :) Lett tilgjengleg treningsmarker, her kan ein kjøre lange linjer......
15.10.14
Ei kort økt med kvalitet, Arwen er eit kort for å få tilbake sjølvtilliten min og i dag var ho superhund, ho kjenner dessverre ikkje si eiga begrensning så  eg passer på å ikkje kjøre henne for hardt, ho er 10,5 år og trur ho er to :) moro lell. Rally er Rally :) stjerna mi og det må eg få henne til å skjønne !
 
14.10.14
Rally & Arwen var med i går til hundeklubben, eg skulle ha gulvest så det var plikt teneste, kjekt det.

Arwen og Rally fekk ein felles dekk i lag før det dukka opp nokon, det er Rally eg har fokuse på Arwen er berre statist og medhjelpar. Eg trenet også litt fri ved fot på Rally, no bruker eg  avstandsbelønning og eg har dratt fram klikkerten igjen.
Alle steinar skal snuast og Rally er ein kanon god hund, berre eg klare å få luke bort denne passiviteten henna, ho slår av motoren og går i passivitetsmodus, er ho på er ho «Duracell» og det er det eg vil ha, eg har derfor valt å ikkje slå ho av :)

Det går bra på trening, vi trenar fri ved fot, både i skog og på appellbana, bruker kong som belønning, eller vi bruker matskål med avstandsbelløning.

I dag var Rally med meg på kvalpekurs, vi har kvalpekurs i  regi av SHK avd. Sykkylven. Rally er litt demohund, det har ho ikkje erfaring som, men det går bra. Eg har fokuset på å ikkje slå ho av :) vise heller fram ein spinnvill Duracell  :) Passivitetsbiten vise vi utan Rally, kunne slå av motoren er eit veldig viktig moment for alle og det er obligatorisk å trene litt på det når eg har kvalpekurs.

I morgon har eg bestilt treningshjelp som skal være med i skogen, så det glede eg meg til :) være ute å trene hund i dette supre haustværet er medisin for skjela, og det treng eg.
 
11.10.14
Eg og Rally var på fjelltur i dag og det dukka opp eit skrømt rett i råsa vår :) ja eg såg det og Rally såg det, fin pynt i skogen var det ikkje.. men heldigvis var det heit ufarleg.

Rally fekk leike litt med kong i skogen i dag, ja Rally er starta på ny skule, eller alternativ opplæring og det går strykandes, Rally er mi stjerne .
Rally poserar i lag med eit skrømt :)
Rally på fjelltur i dag :)
 
05.10.14
Søndag var vi på Moltu og trena, dette var so kjekt. Eg hadde med Arwen og Rally, Arwen er som ein ungdom og eg for god følelsen av å ha henne med på trening. Arwen går godt det tross sin høge aldre, lange linjer, svert høg fart, ja Arwen har mykje bra. Rally, ja ho flyge, herleg hund og på søndag kan eg ikkje klage på noko, Rally blir min treningsvenn  i all framtid, det er godt å ha ein hund som kan flyge når ein treng det !
Vi kjørte alle hundane i to omgangar, det vil sei eg kjørte ein i kvar omgang, først Arwen så Rally.
Tøft og godt opplegg, og det er hundar som veks på sine vanskelege oppgåver og vi som fører veks sikkert mest. Gleder meg til neste gang vi skal trene :) om eg trenar hundar som ikkje skal stillast på prøve så trena eg for skjela mi og mine treningsvenner, det fungera svert bra. Vi viser alle sterk progresjon på vår adferd som trenarar.

Den som imponerte meg mest var nok Rallygullet ho var råbra sett med mine øyne,  men i mine øyne er ho ein engel  :)

Rally har fått meget fri tøylar, vi har slutta med all avlevering, all ro rundt fot, ho for lov til alt, vi har kun fokus på å finne fort som f, og flyge heim i rak linje.

Ho må gjerne spytte ut dummy på heimveg om ho vil, momentet handlar berre om å finne fort som f. Lønninga er ganske bra !

Trene hund kan være av og til ei stor utfordring, men så lenge ein liker å trene må ein ha noko å bryne seg på, no trenar eg ikkje til prøve, kun til skjela mi.

Flott gjeng med hundar, her mangler Arwen, men eg fekk mange bilder av Arwen og meg, med ein flink jente som var med oss Ronja.
Her er vi i trening, foto Ronja.
Og her er eg nok klar til å fyre av ein dummy :) under er det Odin som skal hente ein lang utsending,  foto Ronja.
 
02.10.14
Dagane går og vi er ennå berika med eit knall fint vær!
 
I går var eg og tok litt bilde av Ranja, her sit Rally og Arwen og ser på, men dei sit rolege å lure sikker på om ikkje det er deira tur snart.  Sjå nokre av bilda her>>>>
 
Det har vore lite oppdatering her, men vi lever og vi er optimistiske..
Ranja er roleg, megler, lat, sofagris, ja ho innehar alle posisjonar og trivast med det. Rally og Artemis har alltid hat ein slik fange kvarandre leik og dei to storkosar seg med å fange kvarandre, Ranja derimot liker ikkje slik flåsete adferd og grip stadig inn og stoppe dei, i starten når Ranja var ny her torde dei ikkje anna enn å stoppe, no bryr dei seg ikkje lenger om ho kjeftar på dei.
Arwen er mest opptatt av meg og om det er noko å hente, mat, trening, kos. osv..
Her ser vi nye verktøyet som eg tar i bruk, ei matskål i treningsvesten høre no med og den blir blant anna nytte til å leke med ! Rally elskar å hente denne skåla når eg kaster den, som sin mamma Arwen :) PS. rosiner er gift for hundar ... det er nok andre godsaker opp i boksa :)

Rally er den snille, følsomme gullet mit som eg ikkje gir opp, ho er så flink og eg er så glad i den hunden og tispe uten løpetid :) Rally er så artig å trene at det forsette eg med, kutter alt som heiter krav, føre inn koppelbruk, sitte fast, ikkje sitte i kommando.

I LP trening er det alltid ligg mellom øvingane ikkje stå der berre å heng, dette å ha slik lydig hund/ passiv ved all ro/ er ikkje bra for Rally. (dette gjeld Rally og ingen andre) Og sist men ikkje minst innføring av klikkar igjen, he he he, eg liker å trene og skal ha Rally som treningsvenn på hobbybasis :)
 
18.09.14
Nesten heime, her ved rasteplassen i hondalen tok vi oss ei lita pause, eg måtte strekke på beina og det var godt. Sommarvær i september er berre herleg og det var derfor ekstra fint å kjøre både nedover og oppover, masse fin natur i Norge.
 
Ranja var fantastisk, miljøsterk til tusen og eg er svert nøgd med den biten på Ranja, håper det blir vidareført til henne evt. avkom. Reise, bu andreplassar, oppleve, bråk, sterke lydar, bil, ferje andre dyr, Ranja tåler alt utan problem, herleg type.
Då er det nytt på gang, eg og Ranja har vore til Oslo området eit par dagar, der har vi fått treft Nacho igjen, vi har såleis håp om at det skal bli kvalpar her med oss rundt 19 november. Vi glede oss!
 
 
 
12.09.14
Dei to heldige som blei med på fjelltur var Artemis og Rally.
Bilde under, ja dette har eg ikkje gjor før, tatt bilde av meg sjølv :) sjølvutløysar og trefte meg gjor eg vist :) men Artemis blei berre halv.. hi hi..
Eg gjer no eit forsøk på å konvertere frå myra til fjellet, har lagra alt av dummy ( ikkje brent, men pakka bort) for ei periode, no skal eg lære å gå tur ikkje berre stå å stampe i myra og blåse i fløyta !!
 
Bilde under Rally og Arwen, bilde er tatt på tur den 08.09, to herlig turkompisar og begge er superlydige, svert enkle å ha med på tur :)
 
08.09
I dag har Rally og Arwen vore på fjelltur i lag med meg, dei to andre passet huset heime :)  då søv dei. Veldig greitt å ha fleire hundar, men det er viktig å ha litt sjølvjustis og ikkje synast synd på dei som må være heime..

Hundane har berre godt av å lære at det å være heime åleine høre med til eit hundeliv. Artemis er turhund for alle og ho er den hunden som er på mest tur :)

Alle hundar har rett på litt åleinetid og eg har ofte med kun ein hund på tur/trening :)
Arwen den, kvikke, arbeidsvillig mamma, til Rally og Ranja:)
 
03.09
Då løper Ranja, yes yes !!
Ranja :)
 
01.09
I helga har eg vore i veg og sett på hannhunden som vi skal bruke på Ranja, herlig er berre forbokstavane!! Så speannde, nå venter vi berre på løpetid. Ranja var med slik at Tone, hannhund eigar og Rita, oppdretter til hannhund fekk ta ho i augesyn. Ranja blei godt mottatt og dei likte henne veldig godt, ho fekk også vise fram den gode viltspontaniteten, dei gode grepa og elles sit trivelege vesen, godtatt  !
Nacho, har Cert frå utstilling, 1 EK, og klassevinner frå jaktprøve, i tillegg har han 2 pr. i LP Elite, Gonoskopi UA, Øyne Y-søm, HD B- AA- A
 
25.08
I kveld har Raxo og Ranja hat ein fin trening, vi prioriterte felt med distraksjon på begge to.
Distraksjonen var vannarbeid, kast av dummy på vatnet og ikkje hent dummy, men søk felt for så å få hente på vatnet etter funn på feltet.

Det går rette vegen med Raxo, sjølvtilliten er på veg inn i han også når det gjeld det å tørre å symje langt ut. Ranja treng meir rutine på felt og eg må være mykje tydlegare med henne slik ho er 100% sikker på kva vi driv med. Felttrening må til på disse hundane, dei tar svert lett signal, så det å trene ein del felt er ikkje farleg/skadelig, men må faktisk til. Regnfull og fole kjekke trening. Markeringsarbeid er desse to svert flinke til, det same er fart, grep og avlevering, ingen ting å syte for, full rulle!

Takk Anita for at du og Raxo & Bob tok turen!!
 
24.08
Vi gratulere så masse Rallysøster Raisa med tittel NVCH !!
 
Då har vi våre på fjellsetra for å treffe og snakke litt med sporfolket, kjekt.

Ja og lysta til å trene spor er tilstede eg skal nok forsette med det ei stund til, ein vakker dag blir nok Rally også klar til å gå ei sporprøve, det er målet. Robert og Raisa krusa inn to 1pr, denne helga og dermed var Nvch i boks, stolt av dokke!
Ja og medan vi venta på resultatet av Raisa sit spor, tok vi bilde av brunesøstrene i lag med Raisa :) flott gjeng.
Takk Rita for hjelpa med å få oss på brikka :)
 
23.08
I dag har det vore ein kjekkedag, Mamma er her og eg tar ho med litt hit og litt dit, mamma er 75 og litt ustø på beina, men trim må ho ha og eg drar ho med ut i skogen «litt» .. det var meininga vi skulle ein tur opp om strandafjellet å sjå på sporprøva og slå av ein prat med sporfolket, men vi rakk det ikkje.

MEN nytt derifra fikk vi, det var vist ei bra prøve med mange bra premier, Raisa til Nina og Robert, kullsøstra til brune søstrene, gjekk til ein fin 1. pr, flinke, flinke kvalpekjøparar!


På etter middag blei det ei god økt med jakttrening på Ranja, ja ho er flink. Det som imponerer meg mest er kor tyst ho er, ho fikk nemlig litt trøkk og litt vanskelige oppgaver, eg fikk med eit par treningsvenner og vi hadde ei flott økt. Ranja hadde ingen tjuvstart, satt i dag uten rykk, uten lyd, topp fart når det var henne tur.

Ranja har kvaliteter ingen tvil om det, og ho fortenar virkelig å få ført sine gena videre.
Mamma med Rally og Ranja :)
22.08
Då er vi heime etter tur heim til Sandsøya, Mamma var 75 år på søndag, så heim for å feire henne måtte vi så klart! Eg var igjen eit par daga for å slappe litt av og dei to brune søstrer var med. Vi tura litt i marka og gjekk på kletten og kulen som er obligatoriske tura..

Rally og Ranja, fikk springe litt fri for å bli enda litt penare enn dei er, då tenker eg på god muskulatur, Rally er eit par hakk raskere enn Ranja både på land og vann, på vann skal det mykje til og symje i frå Rally!

Trening, nåja, disse her er lett og tende begge to, Rally er nok min favoritt på trening, Rally gulljenta mi har ein motor som er rå, men likevel så avslått til huskviling at det er ei fryd.

Ranja er flink til det meste og er svert tilstede til ein kvar tid, meir krevjande enn Rally bokstavelig talt, Ranja er ein solid arbeidshund, som eg har valt og ikkje trene for mykje.

Det er Rally som er min hund, Ranja er her på ferie og skal leve det glade liv medan ho ventar på løpetid.. Likevel fekk Ranja kjørt ser litt på trening, ho storkosa seg i jobben den jenta og kan lett bli råbra..
Ranja med det kvite egg :)
 
Rally og Ranja heime på sandsøya.
 
16.08
Tok eit nytt blad i boka og her blir dagligdagse ting notert om flokken på 4, og kanskje litt om treninga vår mens vi venter på løpetid, men… vi er også påmeldt jaktprøver så vi håper egentlig å rekke det også
Ranja og Rally med far og halvbror.
 
Ranja og Rally med mor, kullbror Raxo og  halvsøster.