<<<

Desember

30.12.04
I dag, og i går har vi våre på skogstur, Arwen stor kosa seg i våt snø. Spring rundt, og snusar opp ei masse hjortelort, det er vist fryktleg godt. Vi er spent på morgon dagen korleis det går med Arwen, og rakketane, det har vore nokre kraftige smellar, men ho har ikkje reagert noko, men på nytt års aftan blir det så konsentrert.
 
28.12.04
I dag har det starta smelle i hytt å pine, det er noko som eg slett ikkje likar. Eg er ikkje nokon fanatikar når det gjeld skyting av nyttårs rakettar, men det er mykje folk som skyt rakketar ei veke før jul, og to månaden etter jul, dei må med andre ord kjøpe så det monnar.
Arwen har “fått nytt namn” i jula, ho heitar “skjora” det har ho fått av di ho stel so borti hampen, ho stel alt, mat, ved, papir, julekort, sminke, alt finn vi igjen i buret. Og noko er ikkje like helt som det var før ho fann det. Vi har trena litt lp i dag og.
 
27.12.04
I dag har vi trena i garasje, lp..
 
26.12.04
Vinter ver med oss i dag, kaldt men elles fint. Vi har hatt oss ei runde i dag, ikkje noko trening men kun tur.
Arwen fekk klippet klør når vi kom frå tur, i dag var ho sers rolig når ho sto på stelle bordet.
Eg har vore redd får å ha ho på bordet, når eg har klippet klør, så eg har brukt klippet ho på fanget mitt, men eg tykkjer det er enklast å ha dei på bord. Ho har gjort forsøk på å hoppe ned, og det vil ikkje eg at ho skal gjere, og når eg held ein labb med ei hand, og klosaksa i den andre, er det ikkje helt enkelt å hindre at ho prøvar seg, men i dag gjor ho ikkje noko sprell var helt rolig.
25.12.04
Tre julegåver blei det på Arwen, ho plukka dei med til buret på kjøkkenet, der opna ho, og forterte grisøyre i ein fei. Tennes ballane var topp, det er henna skattar som ho går å bere på.
I tilegg har ho bert ut over alle julekorta nokre gongar også, flytta på ein del nissar. Det er mykje spennandes som plutseleg står både her og der .Og som ho har lyst til å få bert i buret sitt.
 
 
 
24.12.04
No er alt klart til Jul, kosten som eg har i stova er flytta til vaskerommet, men har vore inn att to gongar i dag !! Arwen er alt for glad i vedkassa, og der finn ho utruleg mykje som går ann å tygge på. Ho stikk i buret sitt på kjøkkenet med skattane som ho finn, men så er dei med eit fordøya på golvet/ teppet her eller der. Vi har faktisk fått på teppa igjen til jul, dei har vore i hopp rulla, og vekk sida Arwen kom i hus. No er ho blitt tørr. God jul til alle frå oss..
 
22.12.04
Passivitetstrening, eller kva ?? eg vaskar, og Arwen ser på.

I dag har Anne Lene laget til julepakke til Arwen, og ho følgde med på kva ho gjor. To pakkar, ein med tennisball, og ei grise øyre, og ein med ball og knaskepinnar. Lukta av griseøyre gjer henne svert nysgjerrig, og ho skjøna ikkje at den skulle pakkast inn...
Ho elska tennisballar, så gåva blir sikkert populær. No er det berre å huske late igjen dører så ikkje pakkane blir opna før på julekvelden. Ho er noko nyskjerring på pakke lageret , så vi er ops på at døra til rommet med pakkane er igjen.

Her ligg Arwen i Anne Lene sin seng. Foto; Anne Lene.
 
21.12.04
Tur i snø i dag, fin spor snø. Og vi ser ei heil drøss med ferske hjortetråkk , Arwen gjekk å snusa i spora. Ho legg ikkje i veg i sporet med held seg rund meg, stoppar eg får å sjå å høyre kva som røyrer seg i skogen gjer ho det med.
 
20.12.04
Ei er bil laus, og det setter meg ut av spill, held på å bli sprø. Så eg vaskar huset til jul  “det seier vell sitt” .Arwen har tatt livet med ro, eller ho har gått i mine fota når eg vaskar tak, det kan no vere travel nokk det.
I dag har vi vore ein liten snar tur på hundetrening, prøver å få ho til å “stå” eller “stoppe “ . Det viser seg at det blir vanskeleg å få til når eg har ho i koppel, vi trenar laust heime, ho stopper fint når vi trenar heime. Vi trena også litt lineføring, og ho har god kontakt eg trena utan kommando, og ho går bra lineføring nært andre hundar.
 
18.112.04

No nærmar det seg jul, og vi er sett på programmet litt vask. Det har blitt snø igjen L det tykkjer eg ikkje noko om, men eg har fått trena inn litt felt på  Arwen  no, så vi får ta dirigeringstrening når det er snø. Ho har vore litt ekstra vill, dei siste dagane, og kvifor det veit eg ikkje. Arwen er berre helt i hundre når ho helsar på nokon, det er håplaust vilt…

 

 
16.12.04
Det blåser i dag, og vi var på tur i skogen, eg utsetjar oss får på kjenning... Det er ein form får “mentaltest” det blir veldig mykje lyd, og rørsle i skogen i slikt ver. Friskt å fint..

Lp trening blir det ikkje så mykje av, det så mykje kjekkare å tren jakt moment, at eg stressar ikkje med lp treninga. Ho har resursar til å bli god der og, men eg tykkjer det ikkje er så kult å trene som jakt.

 
 
13.12.04
Mini dymmi..
Flott tur i dag og.. Det blir lite julekake på oss til jul i år, no er veret helt topp, og då må det nyttast til trening. Over ser du bilete av små dymmiane som eg brukar, i innlæringa av felt. Eg erfarar at du får ein betre felt hund, når den må vere nøyare med nasebruken. 450g dymmia er så store at den går like mykje på syne som på nasa, dette er mine erfaringar då ( det er ikkje noko dokumentert, kunn synsing, men det er vell lov endå ?) Jaktloggen er oppdatert.
 
12.12.04
Lite trening, men vi he vore på gå tur i fleksiline, og vi har vore i skogen å rasa resar i alle grøfter med vatn i ....
 
10.12.04
I dag var vi på lang tur, tok livet helt med ro, vi hadde med kamera for å ta bilete vist de dukka opp noko godt motiv. Vi tok bilete av lort frå storfugl !! Også av ein hyttevegg, det er sånt som er kjekt å ha, når ein snekrar bilete.

Vi trena også litt felt..

 
08.12.04
Liten kort tur i dag, jaktmoment trena vi litt  også.
 
06.12.04
Flott mildt vær til tur i dag, vi var 1,5 time i skogen i dag. Brukte ein del til tur, og litt til trening.

Vi var på utkikk etter bra bakgrunnsfargar som kan nyttast ved fotografering, skal eg ta eit godt bilete av svart hund er bakgrunnen svert viktig. Eg likar aller best å fotografere ute, og er stadig på leit etter flotte bakgrunnar.

Arwen har eir forrykande tempo når ho spring fri i skogen, og det er krevjande treng vi går i, så dette blir ein muskelbunt, ho får nytta alle musklane sine.. Ho observerar meg stadig, men eg kallar ikkje så mykje inn, eg klikkar heller ikkje så mykje no får oppmerksam, som eg har gjort tidlegare på vanlige turar, ho skal vere sjølvstendig i tilegg til at ho er lydhør. No har eg ei 99% innkalling, og det er eg godt nøgd med.

Jaktmoment er det vi trena, det er  nesten helt bart. Eg var innom tanken til eit spor, men eg slo det frå meg .. Kjekkare å trene jaktmoment, jaktloggen oppdatert.

Måndag i dag, og vi var på hundetrening, det blir ikkje så mykje konstruktiv trening på oss der i dag, det sosiale er viktigast både for meg, og Arwen. Vi helsa på hundar, og har det kjekt.

 
05.12.04
I dag har eg vore til Sortebekk, og sett på dei som var på kurs i gjeting (berre BC) som spring rundt sau. Det er heimeside stoff til klubb sida vår. Så ta gjerne ein tit innom. Link på linksida.

Arwen var helt kul... Ser meg i augo, og spør er det noko klikk å få her då?? Når vi likevel var der ute så tok vi ein svipp tur over markane får å trena litt apportering. Lang markering, og eit lite felt.

 

 
04.12.04
Vi har vore i skogen får å trene felt...
 
03.12.04
Har vore i skogen i dag får å sjå kor mykje snø som ligg igjen. Det er flekkvis bære stadar, så blir det slik i helga skal vi prøve oss på litt innlæring av felt.( Jaktmoment).. Vi trena litt lp i dag også..

Vi hadde ein fin tur, og Arwen likar seg godt i skogen, det er litt krevjande terreng, så ho får brukt alle musklane sine.

Trur ho er i ferd med å gå over i spøkelse alderen, merkar at ho er litt var får ting som ikkje er farleg litt vind, dørar som går opp å igjen av seg sjølv...

Arwen har høyrt eit spøk!!! begge bileta er teke i dag, 03.12.04
 
Arwen har høyrt meir spøk!!! 7. mnd.... gammal.
Like etter at bileta var tekne sprang ho rett inn at, bileta er tatt på plenen vår.
 
02.12.04
Vi har no starta på Desember, og Arwen veks og trivast godt, ho har vorte stor og fin J I tilegg er ho ganske rampete, og ein tjuvradd av dimensjonar. Veit ikkje om eg vil dele med dykke alt gale Arwen he gjort, ho er mat gal å finn på det mest utrulege for å skaffe seg noko etande. Om Arwen er stapp full av mat, så stel ho like godt det ho vil både frå bord og benkar.

I dag har Arwen fått ny avmasking... det får ho det ganske ofte, ho har hatt mark, og Arwen et det lort som ho kjøm over ( ikkje hundelort) heldigvis, så det må nokk til med ein makkekur av og til.

Har i dag  hatt hagerydding Arwen og eg. Snøen kom så fort, før eg hadde fått tatt inn blomster krukker, og diverse plukk som er ute.. No er det mildevêr og det meste er kome fram at. Eg brukar spyleslangen til å gjere reine krokker, etter eg har tømt krokker tom får mold. Arwen blir helt gal når spylarslangen er i bruk, ho blir helt tulla av vatn, det gjeld alt rennandes vatn, elv eller slang er like kjekt. Dei andre hundane som eg har hatt har også vore gal etter vatn, men ikkje det som har vore i spylarslangen, det har dei ikkje likt ..

Vi har i dag ikkje vore på tur anna enn i bil, men vi har treent lp i hagen i to økter. Lp logg oppdatert.